Ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη χρόνου, καθώς η καθημερινή μας ζωή είναι πολύ απαιτητική αφήνοντας μας έναν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε αυτήν την προπόνηση (HIIT).

Συνήθως, μια προπόνηση HIIT διαρκεί έως 30 λεπτά.

Παρά το πόσο σύντομη είναι αυτή η προπόνηση, μπορεί να σας φέρει δύο φορές τα οφέλη για την υγεία από οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης. Οι ασκήσεις μιας συνεδρίας HIIT ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν ποδηλασία, σχοινί, κωπηλασία, σκι ή άλλες ασκήσεις σωματικού βάρους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το HIIT μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος. Μια μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που κάνουν HIIT τρεις φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά ανά συνεδρία, χάνουν 2 κιλά σωματικού λίπους σε 12 εβδομάδες, χωρίς αλλαγές στη διατροφή τους.

Εκτός από την απώλεια λίπους, το HIIT θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τη μυϊκή μάζα.

Συνολικά, το HIIT προσφέρει τα ίδια οφέλη για την υγεία με άλλα είδη άσκησης, σε λιγότερο χρόνο.

Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν μείωση του σωματικού λίπους, βελτίωση του καρδιακού ρυθμού και αρτηριακή πίεση. Το HIIT μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Έτσι, εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας και θέλετε να ασκηθείτε, θα πρέπει να εξετάσετε το HIIT!